Scandalul staţiei maxi-taxi de la Spitalul Bălcescu i-a încăierat pe primari

Dan Manu încearcă să-i împace pe primarii Ionică şi Georgescu, aflaţi într-un război al declaraţiilor după desfiinţarea staţiei de la Centrul de Diagnostic şi Tratament.

Desfiinţarea staţiei de maxi-taxi de la Centrul de Diagnostic şi Tratament, de unde se pleca către Mioveni şi Ştefăneşti, a stârnit o serie de reacţii din partea călătorilor, dar şi a autorităţilor locale. Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, cel care a luat această decizie, a fost „condamnat” în repetate rânduri pentru că a mutat staţia.

CITEȘTE ȘI ... Două străzi urmează să fie asfaltate în Piteşti!

Deşi acesta a oferit soluţii transportatorilor, cum ar fi o staţie în capătul Căii Bucureşti, la Ramada, cei implicaţi nu sunt încă mulţumiţi. Mai mult, în acest subiect a intrat şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu. Chiar pe pagina personală de Facebook a anunţat că nu se poate implica direct, dar va stabili o întâlnire între cei doi edili Cornel Ionică şi Ion Georgescu.

„Deoarece am primit nenumărate mesaje de la cetăţeni vizavi de desfiinţarea staţiei de maxi-taxi de la Centrul de Diagnostic, ţin să fac următoarele precizări: staţiile şi autogările din interiorul unei localităţi, cum este şi cazul Piteştiului, sunt stabilite numai prin hotărâri ale Consiliului Local, nu ale Consiliului Judeţean. Orice implicare a mea oficială contravine legii, această lege fiind foarte proastă. Exemplu: preţul unui bilet nu este un criteriu la licitaţie, ci după bunul plac al transportatorului, adică el are dreptul să-şi pună preţul pe care îl vrea. Alt exemplu aberant: pot participa la licitaţie numai cei care sunt în piaţă şi nu alţi doritori, chiar dacă au maşini moderne. Chiar soţia mea şi vecinii mei din Ştefăneşti se confruntă cu această situaţie. Ce am făcut: o mediere cu cei doi primari Ionică şi Georgescu, pentru a rezolva rapid această situaţie. Am convenit să ne revedem marţi, la ora 11.00, cu soluţii concrete din partea lor.”
Ionică: „Nu îmi spune mie Ion Georgescu ce să fac la Piteşti!”
Tocmai această formulare de „mediere” l-a iritat pe edilul Piteştiului, Cornel Ionică.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ!VICTIMĂ DESCARCERATĂ ȘI INCONȘTIENTĂ!

„Eu mă duc la o simplă discuţie, nu avem ce media. Am oferit cele mai bune şi mai corecte soluţii: staţii la Ramada şi la Rectorat şi oprire în Autogara Sud. La Centrul de Diagnostic este imposibil să facem o autogară, aşa cum ne cere Mioveniul. Oamenii din zonă ne-au făcut plângeri peste tot pentru mizeria şi gălăgia făcută de cei care foloseau acea parcare ca staţie. Plecau microbuze din minut în minut, până seara târziu, nu erau toalete publice şi se foloseau de scările blocurilor pentru a-şi face nevoile... Nu vă spun cât de revoltaţi erau locuitorii din Expo Parc pe această situaţie, pentru că şi ei au familii, copii, bătrâni şi erau perturbaţi de acei transportatori şi clienţii acestora. Mie nu îmi poate spune Ion Georgescu ce să fac în Piteşti, dânsul are soluţii doar la el în Mioveni. Piteştiul nu este condus nici de Dan Manu, nici de Ion Georgescu, ci de Consiliul Local şi de lege. Nu primesc ordin de la nimeni! Toţi ceilalţi transportatori au înţeles situaţia, mai puţin societatea care asigură traseul pe Mioveni, (n.r. – Vulturul). Iar primarul Ion Georgescu ţine cu dinţii de acea staţie pe care o vor aceştia! Vreau să se înţeleagă foarte clar că legea nu îmi permite acest lucru, nu îmi permite să mai ţin acea staţie. Tot ce a fost posibil le-am oferit şi, cred eu, că este destul de uşor pentru cetăţeni să urce pe Calea Bucureşti până în centru sau să coboare la Rectorat. Eu am respect pentru toţi primarii, dar aceştia trebuie să înţeleagă că datoria noastră este să respectăm legea, nu să facem cum vrem noi!”  - a declarat Cornel Ionică. Pentru a demonstra că nu are ceva personal cu societatea Vulturul, patronată de fostul primar de la Vultureşti, Liviu Poşircă, acesta a menţionat că pentru cursele cu angajaţi de la Dacia, pe care le operează acelaşi transportator, a răspuns la toate solicitările şi a fost de acord cu traseele şi staţiile din oraş.

Sursa: Saptamanalul Ancheta