Florăreasa Olga - în arest la domiciliu!

UPDATE 16 OCTOMBRIE

Florăreasa Olga este în arest la domiciliu, după ce femeia a atacat decizia magistraților în privința arestului preventiv de 30 de zile, hotărâre luată pe data de 11 octombrie. 

”Admite contestaţia, formulată de inculpata PANAETE GHERGHINA, , împotriva încheierii nr.163 din data de 10 octombrie 2018,pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 5810/109/2018. Desfiin?ează încheierea penală şi rejudecând: Respinge propunerea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş privind arestarea preventivă a inculpatei. În baza disp. art.218 şi următoarele C.p.p. dispune luarea măsurii arestului la domiciliu împotriva inculpatei Panaete Gherghina, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.10.2018 până la data de 14 noiembrie 2018, inclusiv. Stabileste domiciliul inculpatei pentru executarea măsurii de prevenţie la următoarea adresă: Piteşti, str. Rîurilor, nr.3, judetul Argeş. În temeiul disp. art.221 alin.2 impune inculpatei pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: -    Să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi, a Judecătorului de Cameră Preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; -    Să nu comunice cu persoanele vătămate din cauza de faţă, sau cu membrii de familie ai acesteia, cu martorii din această cauză, sau cu orice alte persoane implicate în prezentul dosar; Pune în vedere inculpatei drepturile prevăzute de art.218 alin.4 şi art.221 alin.6 şi 7 C.p.p.. În baza disp. art.221 alin.9 Cod procedură penală stabileşte ca autoritate de suspraveghere a inculpatei pe durata măsurii de prevenţie Inspectolratul Judetean Argeş prin serviciul specializat . Atrage atenţia inculpatei asupra posibilităţii înlolcuirii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive în situaţiile prevăzute de art.221 alin.11 Cod procedură penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare nr.46/UP/10 octombrie 2018, emis de Tribunalul Argeş.”

Olga Panaete a fost arestată pentru trafic de influență.

UPDATE 11 octombrie:

”În temeiul art. 226 alin. 1 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen rap. la art. 223 alin.1 lit.b şi alin.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatei PANAETE GHERGHINA, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 10.10.2018 şi până la data de 08.11.2018 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare/pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 10.10.2018, ora 16.00, la Tribunalul Argeş Secţia penală.”, este decizia magistrațiilor.

CITEȘTE ȘI ... Tragedie fără margini! Doi copii au rămas fără ambii părinți, în doar o săptămână

UPDATE


Femeia reținută pentru trafic de influență în cazul obținerii permiselor de conducere în Argeș este nimeni alta decât cunoscuta florăreasă Olga Panaete, cea care a reușit să facă o avere din cea mai mare pasiune a sa.

Olga Panaete este cunoscută în Pitești datorită afacerilor, deținând Florăriile Olga de la Mobilux, dar și prin prisma acțiunilor sale care au devenit de multe ori subiecte de presă. Printre cele mai recente se numără un scandal din anul 2017, atunci când vecinii au acuzat-o pe femeie că se comportă nerespectuos și că ar deține o gogoșerie care nu respectă normele elementare de igienă: „are o gogoşerie care nu doar că nu respectă norme elementare de igienă, mirosind ca o ghenă incendiată, dar mai şi blochează accesul în oficiul poştal! Plus că are multe alte spaţii subînchiriate sau în care desfăşoară fel de fel de „afaceri” într-o manieră care i-a scos din minţi pe bieţii nefericiţi care au avut ghinionul de a locui în blocul-turn respectiv”, relatau la vremea respectivă colegii de la Ziarul de Argeș.

O femeie din județul Argeș, P.G., a fost reținută pentru 24 de ore pentru trafic de influență în formă continuată. 

În cadrul aceluiași dosar mai sunt cercetate alte 5 persoane: ”Sunt efectuate cercetări şi față de inculpata P.M., tot pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, precum și faţă de inculpaţii M.I.R., A.F., B.V. şi R.E pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Pentru toţi cei cinci inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Anticorupție.

Potrivit cercetărilor, se pare că femeia reținută pentru 24 de ore a pretins de la inculpații M.I.R., A.F., B.V. cât şi de la o altă persoană, diferite sume de bani (1200 euro, 1000 euro, 2000 lei şi respectiv 300 euro), dintre care o parte au fost și primite, cu promisiunea că îi poate programa la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere și, respectiv, că poate interveni pe lângă funcționari pentru promovarea probei respective.

Totodată, femeia a pretins și primit și de la inculpata R.E. 15.000 lei promițându-i că, prin intermediul unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (D.G.A.S.P.C. Argeș - instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș) şi a unui consilier județean, va determina membrii comisiei însărcinați cu organizarea concursului din data de 12.06.2018 pentru ocuparea postului contractual vacant pe durată nedeterminată de asistent generalist debutant la Centrul de Copii Sf. Andrei Pitești, să o promoveze la acest concurs.

„Tot în cursul anului 2018, inculpata P.M., a pretins și primit suma de 750 de euro (în două tranșe de câte 500, respectiv 250 euro), de la inculpatul M.I.R., spunându-i că are influență asupra funcționarilor din cadrul SPCRPCIV Argeș în scopul de a-i determina pe aceștia să îl promoveze la proba practică susținută la data de 15.05.2018 în vederea obținerii permisului de conducere.

În cauză, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Special din cadrul DGA și DOS - B.O.S. Pitești”, transmite Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Argeș.