Scandalul mașinii cu numere anti-PSD. Șeful Poliției Române: „A intrat în țară legal, însă imoral”

Cazul șoferului cu numere de înmatriculare anti-PSD a stârnit numeroase reacții, mai ales după ce acesta a rămas fără permis de conducere și i s-a întocmit dosar penal.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, susține că șoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD a intrat în România în mod legal, însă imoral, din punctul său de vedere, pentru că numărul conținea un mesaj vulgar.

"Este aplicabila Conventia de la Viena. Discutam de două masuri diferite, masuri politienesti in interiorul tarii si Conventia de la Viena. S- a prezentat la intrarea in tara, a intrat legal din punct de vedere al placutelor de inmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal,imoral, pentru ca avea acea sintagma vulgara. A prezentat documente pentru mijlocul de transport si a intrat legal. Dupa intrarea in tara, in 2-3 zile a aparut aceasta problema in spatiul public. Bineinteles ca am luat masura de a il identifica si am discutat pe canalele noastre de cooperare politieneasca , am primit un raspuns de la autoritatile suedeze prin care ne informeaza ca placutele de inmatriculare nu sunt valabile decat pe teritoriul statului suedez", a declarat Ioan Buda.


Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană.