Scandal mare între două minore în cartierul Trivale! Ele și alți patru minori au fost amendați

Update, 5 martie, ora 21:00

În după-amiaza zilei de 5 martie, polițiștii piteșteni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în zona din spatele unei stații de autobuz, ar fi fost în desfășurare o stare conflictuală la care participau mai mulți tineri.

În urma sesizării, la locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, în sprijinul cărora au intervenit și jandarmi argeșeni și polițiști locali.

Din verificările efectuate de polițiștii Secției 3 Poliție Pitești s-a stabilit că două minore de 15 ani, au avut un conflict verbal, degenerarea acestuia fiind împiedicată în urma intervenției.

Cele două minore au fost conduse la sediul poliției, unde au fost solicitați să se prezinte și părinții acestora, iar după efectuarea verificărilor, a fost luată măsura sancționării contravenționale a acestora, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, precum și conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

De asemenea, alți 4 minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost sancționați contravențional, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor participanților și luarea măsurilor legale care se impun.

În total au fost aplicate până în prezent 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 de lei, conform Legii 61/1991R, precum și 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

*

Se recomandă celor care asistă la un comportament agresiv să sesizeze autorităţile şi să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

Faptele pot îmbrăca atât forma juridică a unor contravenţii, ori chiar forma penală, dacă o situație conflictuală degenerează în agresiuni de natură fizică.

Un factor important în situația agresiunilor îl reprezintă atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La numărul de urgență 112 a fost făcută o sesizare de violență în stradă în cartierul Trivale din Pitești.

Au intervenit mai multe mașini de poliție și două fete au fost conduse apoi la sediul poliției.

„Ar fi vorba despre un conflict între două fete, care au fost conduse la sediul poliției pentru verificări și luarea măsurilor legale care se impun. După verificări, revenim cu date”, a transmis IPJ Argeș.