Scandal la Auchan Bradu -Femeie zdrobită de uşile hipermarketului

Un accident petrecut la începutul lunii ianuarie în incinta hipermarketului Auchan din Bradu a băgat o octogenară în spital.

Ileana Tănase, o bătrână în vârstă de 82 de ani din Bradu, se afla cu fiul şi cu nepotul său la cumpărături, când, la trecerea printre uşile glisante ale magazinului, acestea s-au închis brusc şi au strâns-o ca într-o menghină. Consecinţa: o fractură la picior, care a băgat-o în spital şi a lăsat-o imobilizată la pat pe biata femeie.

CITEȘTE ȘI ... Premiile Grammy 2017! Adele- marea câștigătoare

Cel puţin aşa reiese din plângerea penală pe care bătrâna, prin intermediul unui avocat, a depus-o atât la Poliţia Bradu, cât şi la Secţia 2 din Piteşti.
Octogenara a fost operată la Bucureşti
În plângerea penală înaintată organelor legii, Ileana Tănase povesteşte coşmarul pe care l-a trăit în ziua de Bobotează, pe când se afla la cumpărături în Auchan Bradu:

„În momentul în care treceam prin dreptul uşilor glisante de la intrarea în magazin, acestea s-au închis brusc, prinzându-mă între ele. În acel moment am căzut şi am simţit o durere puternică în şoldul şi piciorul stâng. Am fost ajutată să mă ridic de către fiul meu, care mă însoţea, şi de un paznic din incinta magazinului şi, întrucât durerea devenise insuportabilă, am apelat la serviciul de urgenţe al Spitalului Judeţean Argeş, care a trimis o ambulanţă pentru peluarea mea”, declară bătrâna. Internată la secţia Ortopedie-Traumatologie, octogenara a fost diagnosticată cu fractură de femur, după doar o zi fiind transferată pentru investigaţii şi tratament la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

CITEȘTE ȘI ... Carburanți mai ieftini în 2017, dar scumpi în 2018

Medicii din Capitală au constatat la rândul lor că fractura era localizată la nivelul şoldului şi femeia a fost operată: „În Spitalul Militar Central am fost internată în perioada 7-17 ianuarie 2017, şi am fost diagnosticată cu fractură şold stâng, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical, efectuându-se o reducere şi o fixare a fracturii” - mai spune Ileana Tănase în plângerea penală.
 „Nimeni de la Auchan nu m-a ajutat!”
În mod surprinzător, deşi femeia povesteşte că accidentul s-a produs din vina uşilor de la Auchan şi a trecut mai bine de o lună de atunci, nimeni din partea retailerului nu s-a interesat de soarta ei:

„Nu am fost contactată de niciun reprezentant al magazinului, nu mi s-a oferit sprijin nici în momentul accidentării şi nici ulterior, cu toate că defecţiunea tehnică de la uşa de acces din magazin a determinat accidentarea mea gravă” - explică femeia de 82 de ani, care povesteşte că, înainte de accident, în ciuda vârstei înaintate, era o persoană activă şi independentă, fiind capabilă să se îngrijească singură şi să aibă grijă şi de gospodărie: „Mă îngrijeam de casă, de animale, săpam şi îngrijeam grădina de zarzavat... Acum sunt imobilizată, merg numai cu ajutorul cadrului, depind de ajutorul şi îngrijirea rudelor mele, iar, din cauza vârstei înaintate, vindecarea se realizează mult mai greu, având nevoie de ajutor permanent”, se mai arată în plângerea penală îndreptată împotriva Auchan.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Înmatricularea vehiculelor se poate face online


Prin demersul făcut în atenţia oamenilor legii, Ileana Tănase a cerut poliţiştilor să ia toate măsurile pentru asigurarea dovezilor, prin solicitarea şi conservarea înregistrărilor video efectuate de camerele de supraveghere din incinta hipermarketului din Bradu. În plângerea penală, octogenara acuză compania Auchan de vătămare corporală, faptă prevăzută de articolul 194 din noul cod penal.
Pe parcursul ultimelor zile ale săptămânii trecute, redactorii „Ancheta” au încercat să obţină şi un punct de vedere din partea reprezentanţilor Auchan, însă, până la închiderea ediţiei, aceştia nu au transmis niciun răspuns cu privire la acuzaţiile formulate de Ileana Tănase. 

Sursa Saptamanalul Ancheta