VIDEO! Sărmanii nu mănâncă doar de sărbători! Povești impresionante ale unor argeșeni!

În fiecare an, în preajma sărbătorilor ne aducem aminte de oamenii săraci care au nevoie de ajutorul nostru. Indiferent de anotimp, indiferent dacă suntem sau nu în preajma sărbătorilor, aceștia au nevoie de o mână întinsă oricând.

Un exemplu de urmat este formația Romanticii, oameni cu suflet mare, care fac cel puțin o dată pe lună acte de caritate.
De data aceasta, familia Motcă a primit ajutorul acestor băieți. Echipați cu mașina plină ochi cu haine, încălțăminte, jucării, dulciuri și produse alimentare, băieții de la Romanticii au adus zâmbetul pe fața celor șapte suflete din familia Motcă.


Familia Motcă este formată din 7 persoane, doi tineri plecați la muncă, o fetiță de 5 ani, frățiorul ei de 8 ani și mezina familie, Teo, de doar câteva luni.
Familia se luptă cu o soartă grea, singurul venit stabil fiind alocația celor trei copii.
"Aici trăim 7 persoane. Soțul meu e la muncă prin sat. Lucrează cu ziua, să nu murim de foame. Mai am doi băieți mai mari, de 16 și 18 ani. Au fost nevoiți să renunțe la școală, nu aveau cu ce se îmbraca sau cu ce își cumpăra caiete și ghiozdane. Unul din ei merge acum cu vacile la păscut. Adună ceva bănuți în felul ăsta. Eu nu pot să fac mai mult. Am grijă de casă, de copii. Tot ce mi-aș dori e ca Mihai și Angi să nu renunțe și ei școală"., spunea mama îngrijorată.
Deși bani sunt puțini, familia Motcă nu a recurs la cerșit. S-au sprijinit unii pe alții: "Niciodată nu am cerșit. E adevărat, am primit ajutor de la oamenii cu suflet mare, dar n-am stat cu mâna întinsă. Nici lemne de foc nu mai avem pentru multe zile. Ne-a murit calul de curând. Cu el ne făceam toate treburile prin gospodărie".


Ajutor a primit și bunicuța Felicia, care locuiește mereu în beznă. Nu are curent, iar în casa ei micuța abia încap doi oameni.
”Aici, în cămăruță asta, unde am un pat, o sobă și mai încap doi oameni în picioare, care să nu fie prea înalți, am copilărit eu și cei patru frați ai mei. Tot aici am crescut eu trei copii. Sunt la casele lor acum, fiecare cu probleme. Nu le cer ajutorul, că nu au posibilitate, dar tare greu îmi duc bătrânețea. Soțul e cioban. Banii pe care el i-a câștigat i-am dat pe acoperiș. Măcar nu ne mai plouă în casă. În rest, n-avem de niciunele. Eu am un ajutor social de 140 de lei. Din banii ăștia nu pot să iau nici medicamentele. Am probleme grave cu rinichii, cu inima. Nici nu mai știu ce nu mă doare. Geamul mi s-a spart. Am pus o pătură, să nu bată vântul ca afară. Mi-e dragă casa asta. Aici mi-am dus traiul. Nu m-aș muta în altă parte", spune femeia care, în ciuda problemelor pe care le are, n-a uitat să zâmbească.
Formația Romanticii i-a oferit bunicuței Felicia Tudor alimente, promițându-i că o vor ajuta și cu altă ocazie.
Cei care vor să se implice și să dăruiască din ce au sărmanilor, o pot face oricând.
Gesturile mici înseamnă enorm pentru ei!