Sărbătorile Argeşului şi Muscelului s-au încheiat!

Mare sărbătoare pentru locuitorii judeţului. Sâmbătă, în curtea Muzeului Goleşti, s-a organizat a zecea ediţie a Zilei Fiilor şi Fiicelor Argeşului, moment prins în programul-maraton de festivităţi din cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Consiliul Judeţean Argeş i-a premiat, de această dată, pe tinerii merituoşi ai judeţului. 51 de elevi şi studenţi cu rezultate excepţionale la examene şi în sport au fost felicitaţi de către preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, şi aplaudaţi de publicul prezent. Tinerele valori ale Argeşului sunt elevii care au obţinut medii de 10 la examenele de evaluare naţională şi la bacalaureat, olimpicii şi cei mai buni studenţi de la Universitatea de Stat din Piteşti şi de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Pe scenă au urcat şi cei 14 finalişti ai concursului „Cea mai frumoasă argeşeancă şi cel mai frumos argeşean purtători ai costumelor populare de sărbătoare”. Octavian Gheorghe Dan şi Iulia-Ştefania Onea, ambii din Domneşti, sunt cei care au obţinut premiul I.


# Ducele de la Albota, la cratiţă
În acest an, Consiliul Judeţean a regândit această zi de sărbătoare, astfel încât fiecare zonă a judeţului să fie reprezentată în curtea Goleştilor. Astfel, primăriile şi-au organizat standuri în care au pus spre prezentare preparate, obiecte şi produse ale zonei din care provin. Primarii au fost provocaţi astfel să dea tot ce e mai bun şi să îşi amenajeze standuri care mai de care mai frumoase şi mai primitoare. Astfel, argeşenii au putut gusta de la fructe, până la bunătăţi pregătite cu grijă. Ştefăneştiul a adus sarmale şi vinul, Brăduleţul caşcavalul, Piteştiul, cu Albota, Moşoaia şi Bascov au adus varză călită şi fasole în ţest, Topoloveniul a dat viţelul la proţap, Dâmbovicioara a pregătit tradiţionalul bulz pe jar, iar Mioveniul a atras gurmanzii cu mai multe bucate tradiţionale. Edilii s-au implicat direct, fiind foarte atenţi ca cei care le-au stat la masă să fie mulţumiţi. Primarul de la Albota, Ion Dumitru, a servit doritorii cu varză călită şi a pregătit friptura la grătar, iar primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a verificat personal, din timp în timp, dacă preparatele culinare sunt servite corect şi au tot ce le trebuie. Sute de argeşeni au trecut prin standurile primăriilor şi s-au bucurat de ziua minunată, mai ales că toate acestea au fost animate de recitaluri de folclor şi joc popular susţinute de ansamblurile argeşene. Vedeta spectacolului a fost artistul Paul Surugiu – Fuego care şi-a încântat audienţa cu melodii îndrăgite şi cunoscute.


# Personalităţi la Sărbătoarea Fiilor şi Fiicelor Argeşului
La invitaţia de a participa la eveniment lansată de către Consiliul Judeţean au răspuns prezent parlamentarii de Argeş, dar şi alte personalităţi ale vieţii publice. Preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă au sărbătorit alături de argeşeni, bucurându-se de tradiţiile specifice judeţului nostru. Sărbătorile Argeşului şi Muscelului s-au încheiat într-un cadru festiv, ce a celebrat tradiţiile şi calităţile locului.