Săptămâna viitoare se încălzește brusc în toată țara!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 decembrie 2020 - 25 ianuarie 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Revelion. De săptămâna viitoare, se încălzește brusc în toată țara.

Specialiştii vorbesc despre diferenţe mari de temperatură în mai puţin de 24 de ore. Mai precis, între ziua de duminică şi luni vor fi variaţii termice de 10...12 grade Celsius.

Potrivit prognozei pe patru săptămâni, în intervalul 28 decembrie 2020 – 4 ianuarie 2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

"Mai cald va fi în sud-estul ţării. Valorile maxime vor fi între 8 şi 16 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Celsius, cu cele mai scãzute valori în depresiunile intramontane", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

De Revelion, meteorologii anunţă vreme caldă în majoritatea regiunilor.

 

 

Vremea 28 decembrie 2020 – 4 ianuarie 2021

 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

 

Prognoza meteo 4 – 14 ianuarie 2021

 

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

Vremea 11 – 18 ianuarie 2021

 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

 


Prognoza meteo 18 – 25 ianuarie 2021


Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nordvestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Sursa: observatornews.ro