Săptămâna aceasta vin toate cele 6694 de tablete pentru copiii fără posibilităţi

La declararea stării de urgenţă, când s-au început orele online, s-a constatat că foarte mulţi elevi nu au posibilitatea să participe la cursuri, deoarece nu deţineau un device sau nu aveau conexiune la internet care să îi permită să se alăture colegilor. La acel moment, s-a făcut o centralizare a copiilor care nu deţineau tabletele necesare participării la învăţământul la distanţă şi s-a ajuns undeva la circa 7.000 de tablete.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat cu probleme psihice - A încercat să se sinucidă!

Vinerea trecută, a sosit prima tranşă de tablete destinate elevilor, un lot de 489 de dispozitive, ce se vor distribui de către şcoli copiilor fără posibilităţi materiale. După cum ne-a anunţat inspectorul şcolar judeţean, Liliana Murguleţ, săptămâna aceasta vin toate tabletele achiziţionate în această fază destinate Argeşului, respectiv 6694 de bucăţi. Judeţul nostru este în primele trei din ţară care primesc aceste device-uri, în acelaşi lot mai fiind prinse Bucureştiul şi Mureşul. Vor mai urma şi alte tablete pentru elevi, care vor fi achiziţionate prin două noi oportunităţi de finanţare.

„Ţinem cont de necesarul stabilit de şcoli şi vom completa unde va mai fi nevoie.”, ne-a declarat inspectorul general Liliana Murguleţ.