Sanitas - în grevă japoneză!

Zeci de mii de membri ai Federaţiei Sanitas sunt astăzi în grevă japoneză.
Aceștia urmează ca peste o săptămână să intre în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar în 31 octombrie să declanşeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată.
Surse naționale spun că 100.000 de oameni vor purta astăzi banderole, chiar și cei care nu sunt membri. În schimb, persoanele care nu sunt la serviciu sau sunt în concediu nu vor purta aceste bandelore.
Marţi a avut loc ultimul pichet din seria "O marţi a Sanitas”, protestul desfăşurându-se la Palatul Parlamentului.

CITEȘTE ȘI ... Răsturnare de situație în cazul lui Cioacă!


În urma negocierilor cu reprezentanţii Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat că speră ca, până la greva generală programată pe 31 octombrie, OUG 20/2016 să ajungă în plen şi să fie rezolvată şi problema acelor categorii de personal medical care nu au fost incluse în creşterile salariale.
Sindicaliştii cer introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016, respectiv 23.000 de persoane, 1.800 de funcţionari publici din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţii din asistenţă socială şi din grădiniţe, rezolvarea de urgenţă a deficitelor majore dintre spitalele clinice şi cele neclinice şi a problemelor din rândul asistenţilor medicali, între cei cu studii superioare şi absolvenţii de şcoală postliceală, precum şi creşterea veniturilor pentru angajaţii din asistenţa socială.

Sursa: Stiripesurse.ro