Sanepidul verifică cabinetele stomatologice din judeţ

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş vor începe în această perioadă controalele anuale la cabinetele stomatologice din judeţ.

Sunt vizate, în primul rând, clinicile de specialitate ce au fost găsite cu nereguli la controalele anuale din anii trecuţi, adică au fost luat la puricat cabinetele stomatologice unde au fost prinse că utilizau instrumentare nesterilizate, precum şi alte nereguli de acest gen. De asemenea, se are în vedere efectuarea controalelor în unităţile care nu au mai fost verificate până în prezent. Reamintim că, în anii trecuţi, potrivit unui raport al DSP Argeş au fost sancţionate zeci de cabinete stomatologice de pe toată raza judeţului pentru utilizarea instrumentarului nesterilizat după fiecare pacient sau chiar se foloseau pentru procesul de sterilizare substanţe expirate.

Potrivit unor surse avizate, anul acesta nu au mai fost găsite nereguli în urma acestor verificări, cel mai probabil unităţile de specialitate s-au conformat regulilor Sanepidului după sancţiunile acordate în anii trecuţi.