Sancțiuni aplicate de polițiștii argeșeni în ultimile 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 90.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 24 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri argeșeni vor continua să acționeze în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Oamenii legii recomandă să se circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să se adopte o manieră preventivă de condus. 
În nici un caz sa nu se efectueze manevre riscante, să nu se uite de politețea rutieră și respectarea indicațiile polițiștilor, aflați la datorie.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

O altă recomandare ar fi să se verifice starea traseului care urmează să fie parcurs, înainte de a pleca la drum.

În același context, în ziua de 21 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Curtea de Argeș, ca urmare a înlocuirii măsurii arestului la domiciliu, privind un tânăr de 19 ani, din municipiul Curtea de Argeș, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.Tânărul a fost încarcerat.

De asemenea polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

Astfel că, în ultimele 24 de ore au fost verificate 1092 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. 

Totodată, au fost desfășurate verificări la 68 de societăți comerciale. 

Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.000 de lei, dintre care două pentru persoane care nu au respectat măsura izolării (5.000 de lei), respectiv 59 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (7.000 de lei).

Cei care nu au respectat măsura izolării sunt:

-Un bărbat de 43 de ani, dintr-un oraș din județ, nu a fost găsit la adresa unde figura în izolare, fiind amendat cu 1.000 de lei;
-Un bărbat de 45 de ani, care figura în izolare într-o comună din Argeș, nu a fost găsit în momentul verificării. Din declarațiile concubinei, acesta ar fi plecat în alt județ, la domiciliul său, în urma unor discuții contradictorii. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 4.000 de lei.