Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea la centrul de tip drive-through! | Sursa Ta

 

Sâmbătă și duminică, cei care doresc să se imunizeze vor găsi echipe medicale în parcarea centrului comercial VIVO! Pitești, până la miezul nopții. 

Rapid, comod, fără a coborî din autoturism. Așa va fi realizată vaccinarea drive-through. Vor fi două fluxuri, iar vaccinurile disponibile sunt Pfizer și Johnson & Johnson. Sunt așteptate atât persoane pentru prima doză cât și cele care au nevoie de rapel sau doza 3. 

CITEȘTE ȘI... ATENȚIE la tentativele de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare!|

De la intrarea în parcare, persoanele care solicită vaccinarea vor fi ghidate spre punctele de triaj, vaccinare apoi supraveghere post-vaccinare. Adeverința de vaccinare va fi emisă în timp ce medicii supraveghează post-vaccinarea. 

 

Bine dde știut despre vaccinarea la centrul de tip drive-through:

 

“Vaccinarea  va fi făcută în condiții ce îndeplinesc toate cerințele unui act medical. Va fi asigurată de cadre ale Spitalului de Pediatrie Pitești care au participat și la alte acțiuni de vaccinare, așadar au experiență. Cei care vor dori imunizare pot alege între vaccinul Pfizer sau Johnson&Johnson, dacă sunt la prima doză. Sunt așteptate și persoanele care au nevoie de rapel sau doza 3 la vaccinul Pfizer” – doctor Tudor Ionescu, coordonatorul centrului de vaccinare drive-through.

 

De reținut: 

 

• Buletinul este obligatoriu;

 

• Va exista un traseu de deplasare de la intrare la punctul de triaj urmat de zona de vaccinare și apoi de post-vaccinare;

 

• Nicio persoană vaccinată nu va pleca imediat. Zona post-vaccinare este o zonă de așteptare în care toți cei imunizați vor fi supravegheați minim 15 minute. Persoanele vor rămâne în autoturisme, în locuri ce au fost deja stabilitate ca parte din traseu. Supravegherea va fi făcută de personal medical;

 

• Adeverința de vaccinare va fi eliberată pe loc; 

 

• Certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schema completă;

 

• După ora 22 este necesară Declarația pe propria răspundere din care să reiasă că persoana se deplasează în scopul vaccinării, lucru încadrat la asistență medicală;

 

Centrul de tip drive-through va fi deschis sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 8 la ora 24 și duminică, 14 noiembrie, în același interval orar.