SÂMBĂTĂ urcăm la Poienari! Aventură, poveste și spectacol de excepție la DRACULA FEST!

SÂMBĂTĂ urcăm la Poienari! Aventură, poveste și spectacol de excepție la DRACULA FEST!

Nu aveți program in weekend? Haideți la Cetatea Poienari și nu veți regreta!  Turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunteți așteptați, la cea de-a noua ediție a ”Dracula Fest”, să retrăiți legendele lui Vlad Țepeș, în Cuibul Vulturului Alb, așa cum era supranumită cetatea din vârf de munte.

Conform tradiției și ospitalității arefene, veți fi intâmpinași așa cum a fost întâmpinat și Vlad Vodă – cu bocceluțe cu merinde și apă, să aveți putere să urcați  toate cele 1.480 de trepte ce asigură calea către cetate.

Accesul la Cuibul Vulturului Alb se face în siguranță, la acest lucru veghind jandarmii montani, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ai Direcției Silvice Argeș și ai Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

După aventura urcării celor 1480 de trepte, veți fi intâmpinați chiar de către domnitor și boierii săi, să vă faceți câte poze doriți cu ei. Stați fără grijă, sâmbătă nu vor trage pe nimeni in țeapă. De asemenea, ca in fiecare an, la cetate sus vă vor aștepta o mulțime de surprise, pregătite de către organizatori.

Incepând cu ora 20.00, se vor depăna legendele locului, intr-o atmosferă de poveste, in care il veți descoperi pe Voievodul Vlad Țepeș dincolo de legendele occidentale, cu vampiri și despăți sângeroși, iar atmosfera de altădată va fi reînviată, prin muzică și dans.

Una dintre multele surprize ale evenimentului este spectacolul interactiv, pregătit de Leon Magdan (Românii au talent) in care se vor pune in scenă momente medievale si elemente de butaforie specifice acelor vremuri, cu momente artistice în care publicul va afla curiozități și lucruri incredibile despre Vlad Țepeș, despre Cetatea Poienari, informații atrăgătoare și fascinante din izvoare istorice și din legendele acestor frumoase locuri. Spre final, spectacolul va cuprinde și un moment artistic de teatru de umbre, dar și unul de iluzionism medieval.

La final nu va lipsi nici momentul tăierii cozonacilor imenși, ce vor fi împărțiți de însuși Vlad Vodă și de oamenii săi, iar în jurul orei 22.00, spectacolul se va încheia, cu semnal acustic și avertisment pentru drumul dificil până jos, invitații fiind atenționați să aibă asupra lor lanterne, pentru a lumina cele 1.480 de trepte până la poalele muntelui.