Salvamont Argeș solicitat pentru o misiune de recuperare a unui TELEFON!

Salvamont Argeș a relatat, într-o postare pe contul de Facebook, o conversatie pur incredibilă.
O femeie a cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a-şi recupera telefonul mobil, căzut într-o prăpastie în timpul unei drumeţii în zona Vârfului Negoiu din Făgăraş. Motivul: telefonul mobil conținea informații importante pentru ea.

 

 


Din ciclul "Hai sa ne distram impreuna!"
Apel direct, astazi... o voce feminina, placuta, vioaie.
"- Buna ziua, ma numesc .... si as dori sa va cer ajutorul. Va rog sa ma ascultati..." Ma incordez si ma gandesc cine e de serviciu, pe cine stiu ca e disponibil azi...
"- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului." Ups, imi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, pana ajung cei din Cota 2000 si Balea Lac.
"- La coborare, am scapat telefonul pe un valcel lateral" Ei, si? Imi zic... "Care ar fi sansele sa il recuperez? Stiti, am informatii foarte importante pentru mine in acel telefon!". Nu-mi vine sa cred...
"- Zero, niciuna!" zic eu.
"- Da, dar sa stiti ca i-am gasit carcasa, deci e pe acolo!"
"- Imi pare rau, noi salvam oameni, nu cautam telefoane intr-un valcel inzapezit, sub Negoiu. Acul in carul cu fan e nimic fata de ce vreti dumneavoastra!"
"- Nici daca platesc?"
"- Puteti plati un ghid montan ca sa va insoteasca pana acolo. Noi nu cautam telefoane contra cost..."
Vizibil dezamagita, usor enervata, ma saluta si inchide.
Morala: daca derapati cu autoturismul, dar nu sunteti raniti, daca va pierdeti telefonul, daca pica netul la cabana, va rugam sa nu apelati Salvamont. Ati putea bloca linia pentru o alarma reala.
Drum bun, in siguranta, tuturor!