Salvamont Argeș - Delegație în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz

O delegaţie formată din zece salvatori montani din Gorj, Argeş, Hunedoara, Mureş şi Covasna reprezinta Salvamont România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia, actiune ce loc până in data 27 ianuarie în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz.

CITEȘTE ȘI ... Bugetul Piteștiului pentru 2018 - Dezbatere publică pe 1 februarie!

Delegatia Romaniei a reusit deja sa faca o impresie frumoasa prin identitatea vizuala si prin implicarea in activitatile practice .
Astazi delegatia noastra a sustinut materialul " Salvatorul montan, profesie, calificare, certificare " prin care a prezentat modul de organizare a activitatii Salvamont si sistemul de pregatire profesionala", Romania fiind recunoscuta ca tara care a reglementat aceasta profesie in Comunitate Europeana. 

In afara de Rusia, ca tara gazda, doar doua tari au fost acceptate sa organizeze o " seara nationala ", Statele Unite ale Americii si Romania, ziua Romaniei fiind joi joi seara, un bun prilej de promovare a tot ce inseamna turism si Salvamont in Romania. 

CITEȘTE ȘI ... S-a modificat Regulamentul școlilor: Telefoanele ținute în locuri speciale, serviciul pe școală interzis...

Ţara noastră este membră cu drepturi depline în acest for internaţional ce reuneşte 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume. Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi , organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, si pentru sistemul de formare profesională . Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR , salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană reuşind să menţină aceasta activitate mereu“ la înălţime”.