Salarii până la 1.900 euro pe lună pe plantaţii de afine, sparanghel şi lalele!

De curând, judeţul nostru a fost gazda bursei generale a locurilor de muncă, prilej cu care câteva zeci de firme au căutat peste 1.500 de angajaţi. La final, bilanţul a fost unul dramatic, doar 350 de şomeri argeşeni fiind mulţumiţi de condiţiile oferite de angajatori şi de salarii. Pentru cei care vor mai mulţi bani, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, prin departamentul Eures, propune lunar noi oferte de muncă în spaţiul comunitar. Cea mai atractivă ofertă din această lună vine din Olanda, acolo unde mai multe firme caută muncitori pentru agricultură. 


# Firma LTO Arbeidskracht B.V din oraşul Limburg angajează culegători de afine. Aceştia trebuie să le culeagă din poziţia ridicat în găleţi mici care se golesc în containere mari. De regulă se lucrează 6 zile pe săptămână, între orele 8 și 18, în funcţie de condiţiile meteorologice. Se cere limba germană sau engleză la nivel satisfăcător şi se oferă un salariu de maxim 1.457 euro pe lună. Totodată, angajatorul oferă şi cazare pentru 42 de euro pe săptămână.


# Tot în Olanda se caută 50 de angajaţi pentru sortarea şi împachetarea bulbilor de flori. Se cere limba engleză la nivel satisfăcător şi se oferă un salariu de maxim 9,59 euro pe oră. Totodată, se oferă cazare pentru suma de 81 de euro pe săptămână, în acest preţ intrând toate cheltuielile. 


# Aceeaşi firmă recrutează şi 50 de operatori la maşinile pentru bulbi de flori. Se cere limba engleză satisfăcător şi se oferă, de asemenea, maxim 9,59 euro pe oră. 


# Olandezii mai caută şi oameni pentru recoltarea şi sortarea sparanghelului. Operaţiunea se face cu ajutorul mașinilor, plantaţia de sparanghel se află în câmp deschis, iar programul de lucru este de aproximativ 50 ore pe săptămână împărţite în 6 zile. Se cere limba germană sau engleză la nivel satisfăcător şi se oferă un salariu de 1.920 de euro pe lună. Angajaţii pot beneficia şi de cazare contra sumei de 50 de euro pe săptămână într-o casă complet mobilată şi utilată.

Sursa: Saptamanalul Ancheta