Salarii mai mari de la 1 august

Salarii mai mari de la 1 august. Vedeți aici ce alte măsuri intră în vigoare

Peste jumătate de milion de bugetari au, de la 1 august, salarii mai mari. Este vorba despre aproximativ 650 de mii de funcţionari publici din ministere, profesori, medici, dar şi angajaţi din apărare.
Dragoş Pîslaru declara că impactul bugetar pecare îl va aduce ordonanţa privind salarizarea bugetarilor va fi între 800 şi 900 de milioane de lei pentru ultimele patru luni ale acestui an, iar anul viitor, cu tot cu bonusuri de sănătate, acesta se va situa undeva între 2,5 - 2,6 miliarde de lei, actul normativ având o susţinere majoritară în cadrul Consiliului Naţional Tripartit.
Ministrul Muncii a arătat că principala nemulţumire a sindicatelor din educaţie, care au contestat ordonanţa, este legată de termenele de la care ar urma să fie aplicate corecţiile financiare, şi nu de principiile pe care le vizează ordonanţa privind salarizarea bugetarilor.

CITEȘTE ȘI ... Noi semafoare în zona magazinului Slava


El a subliniat că de la 1 august 2016 intră în vigoare toate corecţiile disfuncţionalităţilor, ceea ce înseamnă încadrarea în aceeaşi unitate la aceeaşi funcţie şi aceeaşi vechime.

Tot de luni, 1 august, TVA-ul coboară la 9% pentru mai multe produse şi servicii agricole, precum livrarea de pesticide, seminţe şi îngrăşăminte.