Salariații concediați în 2020 ar putea primi trei luni de șomaj în plus

Angajații concediați pe întreg parcursul anului viitor vor beneficia de trei indemnizații suplimentare de șomaj, față de numărul de indemnizații pe care ar trebui să le primească în mod normal, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor. Măsura este gândită pentru protecția celor care, din motive independente de ei, rămân fără un loc de muncă, în condițiile în care, la nivel european, apar primele semne de recesiune, iar cei mai mulți angajatori, în astfel de condiții, își reduc sau chiar își întrerup activitatea, conform avocatnet.ro.


Pe lângă alte măsuri, Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială stabilește că cei ce rămân fără un loc de muncă până la sfârșitul anului viitor vor beneficia de șomaj mai mult timp decât este normal. Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie de adoptarea în Parlament și de semnătura șefului statului.

Mai exact, cei ce sunt concediați din motive ce nu țin de ei (falimentul firmei, concedieri colective etc.) până în ultima zi a lui 2020 vor primi trei indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal. De exemplu, dacă o persoană va fi concediată anul viitor și ar avea dreptul la șase luni de șomaj, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, va primi șase indemnizații plus trei suplimentare, în total, nouă indemnizații de șomaj.

Măsura este gândită pentru protecția celor ce, din motive independente de ei, rămân fără un loc de muncă, în condițiile în care, la nivel european, apar primele semne de recesiune, iar cei mai mulți angajatori, în astfel de condiții, își reduc sau chiar își întrerup activitatea. O măsură similară s-a aplicat și în perioada crizei financiare de la sfârșitul anilor 2000, aplicarea ei încheindu-se în decembrie 2009.

Proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de cele două Camere ale Parlamentului, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Sursa: avocat.net