Sală de jocuri de noroc,

Peste 500 de polițiști au fost la datorie în ultimele 2 zile, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Tragedia care a îndoliat județul! Tânără mamă - transportată la București în stare critică

În ultimele 48 de ore, peste 3.000 de persoane și peste 600 de autovehicule, din care 264 de mijloace de transport persoane, au fost controlate de polițiști.

De asemenea, 307 societăți, din 324 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. 

Au fost organizate câte 30 de acțiuni punctuale în fiecare zi (din care 54 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 2 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, sălile de jocuri de noroc, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

CITEȘTE ȘI  ... Ce putem și ce nu putem face după ce ne-am vaccinat împotriva Covid-19
    
În cadrul acestora, au fost identificate şi sancţionate 3 persoane care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, precum şi 57 de persoane care nu au respectat interdicţia deplasării  în intervalul 23:00-05:00. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 479 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 68.000 de lei, astfel:
-419 sancțiuni, în valoare totală de 52.750 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-57 de sancțiuni, în valoare totală de 12.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei la adresa declarată;

CITEȘTE ȘI ... Așa-zise măicuțe, propagandă anti-vaccinistă în Pitești. Reacția Arhiepiscopiei Argeșului

Vineri, polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că într-o sală de jocuri de noroc din zona de competenţă, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la capacitatea maxim admisă, conform H.C.J.S.U. nr. 4/02.02.2021. 
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.