Să încetăm să mai fim egoişti, concentrați doar pe propria persoană!

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Tudor Ionescu 
Vârsta: 36 de ani
Ocupaţie: medic, manager Spitalul de Pediatrie Piteşti
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș", Timişoara
Pasiuni: schi, motociclism, călătoriile.

----------------------------------------------------------------


Profesia de medic este una vocaţională, în care empatia primează, abilităţi care nu îi lipsesc lui Tudor Ionescu, medic urgentist. Acesta este unul dintre specialiştii din sistemul sanitar argeşean, care, de anul trecut, deţine şi funcţia de manager al unei unităţi de elită, Spitalul de Pediatrie Piteşti. 

Viziunea fresh şi munca de echipă şi-au pus amprenta asupra spitalului pe care îl manageriază şi care a dat dovadă de maxim profesionalism în ultimul an, unul suprasolicitant pentru el şi colegii săi. 

„Consolidarea sistemului de sănătate prin structuri de personal medical şi canalizarea fondurilor ţintit pe nevoile populaţiei deservite.”, aceasta consideră că este misiunea şi provocarea căreia trebuie să îi facă faţă un manager de spital. 

„Plusul unei generaţii tinere cred că este dorinţa de a schimba mentalităţi şi de a evolua, adaptând infrastructura pe care o avem la nivelul standardelor actuale. Este nevoie de muncă şi dedicare, însă, când eşti pasionat de ceea ce faci, poţi să muţi şi munţii din loc.”, a mai adăugat dr. Tudor Ionescu. 

Cum vede, ca medic, traversarea şi încheiera acestei etape frustrante pe care o traversăm?! 

„Apropo de depăşirea perioadei actuale... Vom reuşi să trecem peste ea, să o lăsăm în spate, doar prin disciplină şi respect faţă de noi şi persoanele din jur! Să încetăm să mai fim egoişti, să nu ne mai  concentrăm doar pe propria persoană.”

Anul ce a trecut a scos la iveală toate lipsurile şi anomaliile din sistemul sanitar. Ca manager din noul val, Tudor Ionescu nu este genul care să ascundă gunoiul sub preş. Preferă să facă o radiografie lucidă şi să caute soluţii, valorificând orice sursă se finanţare şi de recrutare a resursei umane de calitate. 

„Pentru anul 2021, la Spitalul de Pediatrie ne-am propus, şi chiar suntem în desfăşurarea procedurilor, revitalizarea secţiilor de Anestezie şi Terapie Intensivă, chirurgie şi ortopedie pediatrică! Vom reuşi îndeplinirea obiectivului prin angajarea de medici şi modernizarea secţiilor. Pe lângă acest punct nevralgic se pot enumera şi alte obiective strategice care se află în derulare, precum proiectul de achiziţie de aparatură din fonduri europene, pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare, şi Ambulatoriul.”, a menţionar managerul dr. Tudor Ionescu.