Cinema City a fost primul care a făcut acest pas, invitându-i pe cinefili în sălile sale de pe data de 27 mai. 

Cinematograful din Vivo Mall se închisese în noiembrie 2020, dată fiind incertitudinea privind restricțiile. Pe 28 mai, a reînceput activitatea și Cinema Trivale, care stătea cu lacătul pe ușă din martie 2020, de când s-a decretat stare de urgență. 

Ambele cinematografe au readus producțiile momentului pentru a fi proiectate, invitând atât familiile cu copii, cât și pe adulții să le treacă pragul. Cu toate că bucuria celor ce preferă să iasă la un film pe marele ecran a fost mare, sunt unele reguli, în contextul pandemic, ce trebuie respectate. De exemplu, între scaune trebuie lăsat un loc liber și, chiar dacă sunt din familie sau este un cuplu, trebuie să respecte această regulă. 

Excepție fac părinții cu copii sub 12 ani. Un adult poate sta lângă maximum 2 copii, fără spații libere între ei. De asemenea, masca de protecție trebuie purtată în timpul vizionării, ea putând fi dată jos doar dacă consumi pop-corn, nachos sau bei suc. 

La bilete, la intrarea în sală sau la achiziția gustărilor trebuie păstrată distanța de 1,5 metri între persoane, iar biletele vor fi scanate, nu vor mai fi rupte


Sursa: Săptămânal Ancheta