UPDATE: S-au răsturnat cu mașina. Tânăr de 22 de ani, la spital

UPDATE, ora 11:00

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Curtea de Argeş au stabilit că la volanul mașinii răsturnate se afla un bărbat de 37 de ani, din Musăteşti. Se pare că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum (vorbim despre o zonă dificil de traversat - DN 73C, Valea Iaşului) și într-o curbă a pierdut controlul volanului, a intrat în șanț, după care s-a răsturnat.

În urma accidentul o singură persoană a fost rănită, un tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care se afla pe locul din dreapta șoferului. Acesta a fost transportat la spital, prezentând un traumatism la nivelul coloanei cervicale.

Accident în comuna Mușătești, acolo unde un autoturism a ajuns cu roțile în sus. Din primele date oferite de cel care a sunat la 112, se pare că două persoane ar fi rănite.

CITEȘTE ȘI ... Accident la Moșoaia: Victime sunt trei femei!

La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

 

Recomandări privind circulația


Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:


1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.