Stăpânii de sclavi, condamnați! Cea mai mare pedeapsă 18 ani și 10 luni

Alți șapte dintre stăpânii de sclavi de la Berevoești au fost condamnați luni, de către Magistrații Tribunalului Argeș. 

Cea mai mare pedeapsă, de 18 ani și 10 luni de închisoare, a primit-o Costinel Bădală. Acesta este acuzat că a făcut trafic de persoane și de minori, dar și că a torturat doi minori, timp de mai multe luni. Condamnaţii nu au voie timp de cinci ani să ia legătura cu foştii sclavi sau cu familiile acestora.

Iată care au fost şi celelalte pedepse la închisoare cu executare: Traian Păun (fiul)-10 ani; Păun Petruţa Minuca-8 ani şi 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni şi 10 zile; Feraru Ancuţa Mariana-5 ani şi 2 luni; Păun Traian (foto)-11 ani şi 6 luni.

CITEȘTE ȘI ... Primarul Ionică: „Până la Paște repar toate străzile stricate de zăpadă!”

La sfârșitul lunii ianuarie, alți șapte stăpâni de sclavi au fost condamnați la pedepse între 4 și 13 ani de închisoare cu executare și la plata a 20.000 de euro daune. Iar în septembrie anul trecut, cinci dintre membrii grupului infracţional descoperit de către procurorii DIICOT la Berevoeşti, în judeţul Argeş, au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiunea de trafic de persoane, aceştia primind pedepse cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni de detenţie. Pe rol mai sunt încă două procese cu alţi 19 de stăpâni de sclavi judecaţi.

CITEȘTE ȘI ... Cristian Dolofan:”DTO intra în liga marilor transportatori, având acces direct la licitații!”


În fața judecătorilor, cei acuzați că au transformat peste 40 de copii și tineri în sclavi au declarat că nu li s-a părut un lucru anormal să facă acest lucru.
„Inculpaţii ignoră total valorile intrinseci fiinţei umane, viaţa, integritate corporală, sănătatea, libertatea, onoarea şi demnitatea, privind victimele ca pe o marfă producătoare de beneficii materiale, pe care le exploatează la maximum şi le transferă între membrii grupărilor în acelaşi scop”, au motivat judecătorii.

Sursa: Digi24.ro