S-a semnat proiectul pentru Lunca Argeșului 3!

Update, 23 februarie, ora 16:30

Astăzi, 23.02.2021, a avut loc, la Primăria Municipiului Pitești, conferința de presă în cadrul căreia a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Realizare Parc Lunca Argeșului 3”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

A fost prezent, la conferință, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Gabriel Musat, care a vorbit despre proiectele aflate în derulare în prezent, în diferite etape de implementare, dar și despre oportunitățile de finanțare oferite de POR 2021 – 2027. De asemenea, a răspuns întrebărilor venite din partea reprezentanților presei locale aflați în sală, remarcând interesul crescut al noii administrații pentru activitatea ADR Sud Muntenia și pentru proiectele inovative, de cercetare performantă, care vin în sprijinul mediului de afaceri, pe lângă proiectele absolut necesare, de infrastructură rutieră și probleme de mediu. 

Acesta a accentuat dorința de implicare și de bună colaborare a instituției pe care o reprezintă în vederea realizării tuturor proiectelor pe care municipalitatea piteșteană și le propune pentru dezvoltarea orașului.

Primarul Cristian Gentea a prezentat detaliile reamenajării zonei cuprinse în proiect  și a vorbit despre semnarea contractului de finanțare a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014-2020”, oferind clarificări privitoare la modificările de prețuri preconizate în urma implementării acestui proiect. Directorul S.C. Apă Canal 2000 S.A., Mihai Marinescu, a prezentat în detaliu proiectul și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

A fost discutată situația mai multor proiecte care au întâmpinat anumite dificultăți sau întârzieri, precum reabilitarea Bazinului Olimpic sau demararea proiectului de investiții „Argeș Mall”. 

Edilul Piteștiului a oferit detalii legate de stadiul implementării proiectelor „Îmbunătățirea transportului public urban de călători în municipiul Pitești” și „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”. 

Posibilitatea achiziționării de bilete virtuale la meciurile echipei FC Argeș, discuțiile privitoare la pista de atletism, dezbaterea publică lansată de către municipalitate în vederea stabilirii unor soluții pentru decongestionarea traficului în cartierul Trivale, precum și viitoarele parcuri de agrement pentru animale de companie au fost subiectele prezentate în continuare, de către primarul municipiului Pitești, în cadrul conferinței. 

S-a menționat organizarea spectacolului dedicat sărbătorii Dragobetelui, soluțiile găsite pentru a veni în întâmpinarea comercianților de mărțișoare, dar și preocuparea administrației locale pentru rezolvarea problemelor de mediu semnalate de către cetățeni.

Au luat cuvântul și viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, au răspuns întrebărilor primite din partea jurnaliștilor prezenți, alături de edilul Cristian Gentea, iar administratorul public Lucrețiu Tudor a prezentat evoluția proiectului privitor la construirea unui nou stadion la Pitești.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

În această dimineață, începând cu ora 11:00 a început ședința organizată de Primăria Pitești. 

Unul dintre subiectele discutate a fost și proiectul pentru Lunca Argeșului, vestea bună este că s-a reușit și semnarea acestui proiect.

Valoarea este de 22 milioane de lei iar ca și termen de finalizare s-a decis data de 31 decembrie 2023. 

CITEȘTE ȘI... Al doilea caz oficial de tulpină britanică în Argeș!

Proiectul va presupune o amenajare pe circa 24 ha, si va avea piste de biciclete, locuri de joacă adaptate pe categorii de vârstă și spații de recreere, zona de picnic, tiroliana etc.

Ședința poate fi urmărită LIVE, pe pagina de socializare a Primăriei Pitești sau accesând următorul link: https://fb.watch/3QyqbAKX6W/