S-a semnat proiectul lui Rădulescu! Aleșii locali au liber la afaceri private!

Deputaţii au adoptat, ieri, un proiect de lege care spune că incompatibilităţile şi conflictele de interese se prescriu în 3 ani şi care permite aleşilor locali să desfăşoare activităţi în sectorul privat în domenii care nu au legătură cu atribuţiile lor.
Astfel, aleșii locali au dreptul să desfăşoare activităţi în sectorul privat în domenii “care nu sunt în legătură directă” cu atribuţiile exercitate prin poziţiile administrative. 

CITEȘTE ȘI ... Parcarea Fortuna va fi reabilitată total până în august

Proiectul a fost inițiat de deputatul PSD Argeş Cătălin Rădulescu şi semnat de peste o sută de parlamentari social-democraţi.
Proiectul a primit 196 voturi “pentru”, 59 “împotrivă”, 4 abţineri iar 1 deputat nu a participat. Potrivit site-ului Camerei, la acest proiect, printre ceilalţi PSD-işti au spus “DA” şi fostul premier Mihai Tudose, dar şi colegii săi deputaţi Nicu Niţă şi Emilia Meiroşu. 
De cealaltă parte, liberalii (cu excepţia deputatului Florin Roman) s-au arătat “împotrivă”. 


Tudose: ”Trebuie să avem, pentru numele lui Dumnezeu, în ţara asta, un cod al incompatibilităţilor scris de ANI.”

Întrebat despre acest proiect de lege, fostul premier al României, deputatul Mihai Tudose a confirmat că l-a susţinut. Deputatul consideră că oricum este nevoie de o lege care să pună cap la cap toate articolele din actele normative ce vizează conflictul de interese şi incompatibilităţile. Cât despre faptul că aleşii pot să se ocupe şi de societăţi comerciale în paralel cu activitatea lor în mediul administrativ, deputatul le-a luat apărarea, precizând că de multe ori se exagerează cu acest subiect.

“Trebuie să avem, pentru numele lui Dumnezeu, în ţara asta, un cod al incompatibilităţilor scris de ANI. Pentru că la noi incompatibilităţile, conflictul de interese, se regăsesc în numeroase acte normative care de care mai ciudate. Nu credeţi că ar fi bine să avem totul la un loc, într-o chestie cu cap şi coadă? Oamenii să poată să se uite şi să vadă: pot face asta, cealaltă. Asta nu avem voie. Şi cu asta basta! Eu cred că aici ar trebui să ajungem
Depinde ce înţelegem prin afaceri. Asta nu înseamnă că îşi va face cineva un chioşc şi va vinde. Pentru mulţi de acolo (n.r. - din administraţie) a face «afaceri» înseamnă a-şi lucra terenul, de exemplu. Dar din punct de vedere al legii şi asta intră tot pe incompatibilităţi”,
a declarat Tudose.


Liberalii avertizează!

Reprezentanții PNL s-au arătat total împotriva proiectului aprobat, ieri, de majoritatea PSD. Aceștia au votat “NU” şi în plen, considerând că PSD încearcă să readucă “baronii locali” pe scena politică.