S-a rezolvat problema medicilor veterinari în 20 de comune din Argeş | Sursa Ta

Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) din România a semnalat premierului Florin Cîţu, prin intermediul unui comunicat de presă, situaţia dificilă cu care se confruntă cei din sectorul medical-veterinar din România. Concret, Colegiul Medicilor Veterinari din România reclamă faptul că în ţară la acest moment există 339 comune unde ANSVSA, prin Direcţiile Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, nu a atribuit contractele către medicii veterinari, printre judeţele menţionate ca având cele mai mari probleme la acest capitol fiind şi Argeşul. Din acest motiv, mai multe teritorii au rămas neacoperite, iar animalele care trebuiau să fie supuse acţiunilor de depistare a bolilor au ajuns să fie comercializate fără documente, fără a se cunoaşte dacă sunt bolnave sau nu.


După ce CMV a adus în atenţia premierului situaţia privind lipsa contractelor cu veterinarii în sute de comune, lucrurile s-au rezolvat între timp la nivelul judeţului nostru, săptămâna trecută, şeful DSVSA Argeş, Sorin-Dumitru Sorescu, semnând o decizie în acest sens:

„Noi am rezolvat problema aceasta aproape în totalitate. Până se licitează şi se adjudecă de către un nou medic veterinar sau un furnizor de servicii veterinare, am delegat atribuţiile către alt medic veterinar care are deja contract, pentru că îmi permite legea să dau acţiune sanitar-veterinară unui medic din localitatea învecinată în aşa fel încât să păstrez unitatea în teritoriu. Au fost 22 de localităţi fără veterinari şi am fost la un pas să ajungem la 26, pentru că anul acesta expirau contractele cu medicii. În acest moment, mai avem doar două localităţi pentru care trebuie să găsim un medic veterinar, respectiv Izvoru şi Bughea de Jos. La Bughea, am vorbit cu un medic veterinar, însă şi aici sunt reguli - poţi să atribui acţiuni sanitar-veterinare către un medic, contractul, dar să aibă concesiune şi nu acord-cadru. Sunt două feluri diferite de contracte: concesiunea, care respectă legea concesiunii, şi acordul-cadru, care este o altă formă contractuală. Cu cele 22 de localităţi am rezolvat de curând, ieri (n.red. - 20 mai) am semnat decizia. Argeşul este acoperit, iar pentru celelalte două localităţi vom găsi o rezolvare rapidă”, ne-a declarat directorul executiv al DSVSA Argeş. 

 

Preluat: saptamanalul ancheta