S-a lansat prima platformă de casting teatral din România

Cei care îşi caută un loc de muncă au şanse mari de reuşită cu prima platformă de casting teatral din România, lansată la Târgu Mureş! Iniţiatorilor le-a venit această idee, după ce au constatat că tinerii artişti fie îşi găsesc greu un loc de muncă, fie nu află în timp util de un casting. Astfel această platformă îi ajută atât pe studenţi, cât şi pe angajatori să colaboreze.

Pentru început, studenţii se vor loga pe platformă cu datele personale, adresa de email, dar şi o parola de acces. Vor trebui să completeze obligatoriu secţiunea de studii. Însă, au posibilitate ca unele date să le şi ascundă.

Activitatea lor artistică va trebui completată la a doua secţiune. Aptitudinile îi vor ajuta pe angajatori să-i selecteze.  Astfel, prin această platformă, artiştii au ocazia să se prezinte. La fel cum şi companiile îşi pot prezenta proiectele, totul în mediul online. 
Studenţii sunt entuziasmaţi, mai ales că pe timpul verii le era destul de dificil să-şi găsească un loc de muncă. De acum, totul se poate schimba. 

Platforma online se numeşte UATNext.ro şi a fost creată de Universitatea de Arte din Târgu Mureş, fiind de altfel şi prima platformă de casting între studenţi şi potenţialii angajatori din aria artelor şi a spectacolului. 

Sursa: observator.tv