S-a deschis circulaţia pe cel mai spectaculos drum din ţară!

Circulația rutieră pe DN 67C (Transalpina) s-a deschis în această dimineaţă. Viteza maximă de circulație fiind de 30 kilometri/oră, potrivit unui comunicat de vineri al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Se deschide circulația rutieră pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 — km 59+800.

"Precizăm că accesul autovehiculelor în intervalul orar 20,00 — 7,00 este strict interzis. De asemenea, viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h, accesul pe acest tronson de drum fiind permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone", se arată în comunicat.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul CNADNR sau poate fi accesată pagina de internet a companiei.

Transalpina este șoseaua care traversează munții Parâng, la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Drumul a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca "Drumul Regelui". Șoseaua a făcut obiectul unor alte lucrări de modernizare începând cu 2008, acestea fiind făcute de firma Romstrade deținută de omul de afaceri Nelu Iordache, unul din regii asfaltului. După arestarea acestuia și falimentului firmei sale, lucrările nu au mai fost definitivate de către CNADNR.