S-a decis! Se amână referendumul!

Președintele Klaus Iohannis amână referendumul privind lupta anticorupție, însă șeful statului nu renunță la această idee, referendumul fiind folosit ca poliță de asigurare în situația în care justiția din România va fi, din nou, pusă în pericol.
Reamintim că la data de 23 ianuarie, moment la care în țară sute de mii de oameni ieșiseră în stradă să protesteze față de OUG 13, președintele Klaus Iohannis a anunțat intenția lui de a organiza un referendum pe tema modificării Codurilor Penale.
O zi mai târziu, Klaus Iohannis demara procedurile pentru organizarea referendumului prin care românii să spună dacă vor „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.
PSD a răspuns în urma acestei decizii.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a dezvăluit care este motivul pentru care Klaus Iohannis a amânat referendumul privind lupta anticorupție din România. "Și noi vrem anumite referendumuri! În fotbal se numește joc de glezne. În politică se numește: "Nu știm exact ce facem!...Trebuie să vină Iohannis cu prima propunere și Parlamentul să accepte sau nu. Și noi vrem anumite referendumuri! De exemplu, pe familia ortodoxă, românească. Nici să cheltui 50 de milioane de euro pe nimic. Încercăm să susținem niște idei, dar nu neapărat făcând niște referendumuri.”, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV.

Referendumul anunțat de Klaus Iohannis ar fi fost al şaptelea care se organizează în ultimii 27 de ani. Românii au mai fost chemaţi să spună dacă vor demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte şi dacă doresc să se modifice Constituţia. Demersul șefului statului a fost avizat pozitiv de parlamentari.