S-a dat startul plăților în avans pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat startul procesării și autorizării plăților în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2016.
APIA precizează că statele membre pot plăti avansurile pentru plățile directe numai după finalizarea controalelor specifice.
Potrivit regulamentelor europene, pentru anul 2016 statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăților directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.
Conform Agerpres.ro, România a beneficiat de o alocare financiară de 1,772 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

CITEȘTE ȘI ... VESTE BUNĂ! Legea conversiei creditelor din franci elvețieni a trecut de Parlament


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat sâmbătă că fermierii vor primi avansul pe suprafață începând din această săptămână.
APIA va efectua plata în avans aferentă Campaniei 2016 în perioada 16 octombrie — 30 noiembrie 2016, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană, în data de 30 septembrie 2016 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Sursa: Agerpres.ro