S-a cerut retragerea titlului de „Cetăţean de onoare al Piteştiului” lui Nicolescu

O solicitare venită din partea societăţii civile a luat prin surprindere conducerea Primăriei Piteşti şi pe membrii Consiliului Local. Informaticianul Marcel Rădulescu a cerut să ia cuvântul în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local. Acesta a solicitat să i se retragă fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş titlul de „Cetăţean de onoare al Piteştiului”.

În cererea sa a menţionat şi suportul legal. Conform articolului 8 din legea 215/2001, a administraţiei publice, „Consiliul Local poate conferi persoanelor fizice române sau străine cu merite deosebite titlul de «cetățean de onoare» al comunei, orașului sau municipiului, în baza unui regulament propriu. Prin acest regulament se stabilesc și condițiile retragerii titlului conferit.” Astfel, în cazul unei condamnări definitive, acest titlu onorific se retrage. „Vă rog să faceţi această propunere, printr-un proiect de hotărâre, în spriritul respectului faţă de cetăţenii oneşti ai municipiului”, a mai declarat Marcel Rădulescu. Cererea sa a rămas fără niciun ecou. Contactat pe această temă, edilul Cornel-Constantin Ionică a declarat că nu doreşte să facă prea multe comentarii pe această temă, dar a mărturisit că nu consideră că se cuvine să se dea curs acestei solicitări, deoarece, în opinia sa, Constantin Nicolescu a realizat o mulţime de lucruri benefice pentru comunitate, iar la momentul în care a fost desemnat cetăţean de onoare nu era condamnat.

Constantin Nicolescu a primit titlul de „Cetăţean de onoare” la ediţia din 2009 a Zilelor Municipiului, titlu conferit, aşa cum se arată în hotărârea de atunci, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei automobilului românesc și deosebita susţinere și promovare a municipiului Pitești în ţară și în lume. La acel moment, au mai primit această distincţie Francois Fourmont, pe atunci director Dacia.