ROVINIETA LA CONTROL! Vezi LISTA camerelor de verificare
Lista-cu-amplasarea-camerelor-video-fixe-pentru-controlul-rovinietei1.pdf(293.29) Download  

ROVINIETA LA CONTROL! Vezi LISTA camerelor de verificare

Conform informațiilor furnizate de Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șoferii care circulă cu mașinile fără să plătească rovinieta sunt urmăriți cu ajutorul a 74 de camere fixe. Cele mai multe puncte fixe de control sunt pe Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). Pentru autostrăzi, camerele video sunt la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).

CITEȘTE ȘI ... VESTE BUNĂ! Tarifele de roaming în UE- ELIMINATE

De asemenea, mai există alte 14 camere fixe video mobile pentru controlul rovinietei, care sunt împărțite în toată țara. Acestea funcționează în alte locații decât acelea unde există deja camere fixe. Cei care circulă fără a avea rovinieta plătită pot fi depistați și prin intermediul personalului împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi al CNAIR (în punctele de trecere a frontierelor). Amenzile se pot ridica până la 4.500 de lei, dacă sunt descoperiți de CNAIR. În această situație, șoferii care au circulat fără rovinietă vor primi procesul-verbal de contravenţie în cel mult două luni de la data constatării.

Până la comunicarea efectivă a procesului-verbal (adică maximum două luni de la constatare), șoferii pot să circule cu aceeași mașină fără să mai primească și alte amenzi pentru lipsa rovinietei. Perioada maximă de comunicare a fost extinsă de la 30 de zile la două luni în aprilie 2015, după ce termenul general de comunicare a procesului-verbal de contravenţie a fost dublat la 1 februarie 2015.

Vezi lista completă cu amplasarea tuturor celor 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei în fișierul anexat.

Sursa: avocat.net