Românii vor primi avertizări prin RO-ALERT în cazul unor situaţii deosebite declanșate de vreme severă


În cazul unor situaţii deosebite declanșate de vreme severă românii vor primi avertizări prin RO-ALERT

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat miercuri, după ședința Comandamentului de iarnă, că cetăţenii vor fi anunţaţi prin sistemul de avertizare RO-ALERT de eventuale situaţii deosebită declanşate de vremea severă, în funcţie de zona în care acestea se vor manifesta.

Vela a făcut acest anunț pe Facebook, spunând că miercuri a avut loc  a avut loc o ședință privind verificarea gradului de pregătire a instituțiilor statului responsabile pentru gestionarea situațiilor specifice sezonului rece, la care au participat premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Am discutat despre soluții, dar mai ales despre cum trebuie să ne asigurăm, prin măsuri eficiente, că prevenim și gestionăm orice provocare generată de sezonul rece.

În cadrul şedinţei, în sistem videoconferinţă, am luat legătura cu toate prefecturile de la nivel naţional, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar şi necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Ca măsură de prevenţie şi avertizare, am stabilit ca cetăţenii să fie anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare", a mai scris Marcel Vela.


Sursa: antena3.ro