VIDEO! Românii, înghesuiţi în propriile case

52% dintre români trăiesc în locuinţe supraaglomerate, potrivit datelor din Strategia Naţională a Locuirii, document pus în dezbatere publică de Guvernul României. Adică, nu au camere pentru fiecare membru al familiei. Nici măcar cuplurile nu au intimitate şi locuiesc la un loc cu copiii sau alte rude. Vecinii bulgari şi maghiari stau mult mai bine decât noi. Prin comparaţie, doar 2 la sută dintre belgieni au aceeaşi problemă de confort.

CITEȘTE ȘI ... PANICĂ! 23 de oameni evacuați!


Românii stau înghesuiţi în locuinţe mici şi cu dotări puţine. O realitate confirmată şi de o statistică la nivel european, care spune că peste jumătate dintre români nu au suficient spaţiu în propria locuinţă. Suntem lideri şi într-o altă privinţă ruşinoasă - o treime dintre casele de la noi nu au baie sau duş.


În timp ce media europeană a suprafeţelor de locuit depăşeşte 96 de metri pătraţi, în România, aceasta este la doar 44,6 metri pătraţi.
În schimb, suntem pe primul loc în Europa în privinţa locuinţelor aflate în proprietate privată. 96% dintre români, în comparaţie cu doar jumătate dintre germani, deţin casa în care locuiesc.

Sursa: Digi24.ro