Românii care se întorc în țară ar putea primi 50 000 de euro

Potrivit unui proiect de program guvernamental, care va fi lansat în dezbatere publică în luna septembrie, românii din străinătate care intenționează să se întoarcă în țară, vor primi un grant de până la 50 000 de euro pentru a-și deschide o afacere.

CITEȘTE ȘI ... Gold Plast a marcat 10 ani în România


Bugetul total al acestui program este de 30 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman. Fiecare beneficiar va primi până la 50.000 de euro, adică 90% din totalul investiției: "Încă din februarie am căutat să cream un program care să atragă potențiali antreprenori români care au deja experiență în străinătate. Am decis la nivel de Guvern să implementam acest program cât mai repede, în această toamnă. Mizăm pe o schema cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operațional pentru Capital Uman - n. r.) prin care să stimulam românii din diaspora să se întoarcă prin investiții și antreprenoriat", a spus ministrul Economiei, Claudiu Vrinceanu, citat de Agerpres.

Totodată, viitorii antreprenori vor beneficia de training și consultanță în afaceri. În categoria benficiarilor, se vor încadra și studenții care au studiat în străinătate.