Romanița, semifinalista Vocea Romaniei - petrecere de neuitat la Club Hush!

Pe 14 februarie, Club Hush Pitești va pregatit o seara exceptionala, în compania argeșencei Romanitei, semifinalista Vocea Romaniei.

 

 

Meniul este tot unul special


Salata cu branza brie crocanta si fructe confiate cu dressing de rodie
Fel proncipal la alegere: Muschiulet de porc in crusta de verdeturi cu piure de trufe si sos demiglace/ Pulpa de rata la cuptor cu sos de portocale si cartofi frantuzesti
Desert: Inima Marco

 

Pret: 95 RON/Pers

 

 

 

Cine e Romanita? 


Probabil, cei mai multi dintre voi pe Romanita, semifinalista lui Tudor Chirila la Vocea Romaniei 2018, insa parcursul ei artistic incepe cu ceva ani in urma.
In 2005, la doar 18 ani, Romanita castiga Premiul Special al Juriului la sectia de Creatie cu o piesa scrisa de ea, in cadrul unui festival de muzica (Festivalul Tineretii), Jolt Kerestely fiind presedintele juriului.
Din 2005 si pana in 2018, Romanita isi continua activitatea muzicala, dar termina si Universitatea Media Pro- Facultatea de Regie Film si Tv, iar ulterior isi ia diploma de licenta in Teatru- Artele spectacolului la Universitatea Paris VIII. 
La Paris devine front(wo)man in trupa Brain Damaged, tribute band Pink Floyd si sustine concerte timp de 2 ani in regiunea pariziana. 
Dorul de casa si de tara o imping catre comunitatea romaneasca din Paris si astfel incepe un nou proiect cu orchestra de evenimente private,  Diaspora Band, care dureaza 3 ani, dupa care incepe sa se gandeasca serios la intoarcerea definitiva in Romania.
 
In cadrul Campionatului European de Fotbal 2016, Romanita este invitata de Federatia Romana de Fotbal sa participe la evenimentele artistice care au loc cu ocazia campionatului.  Colaboreaza cu Ambasada Romaniei la Paris, cu Oficiul Roman de Turism si astfel ajunge sa reprezinte, in 2017, Romania, la Targul Mondial de Turism de la Paris, an in care Romania este invitata de onoare. 
In 2018 face naveta Bucuresti-Paris, cautand sa se intoarca acasa. Se inscrie la Vocea Romaniei si astfel decide sa se stabileasca definitiv in Romania. 
Participarea la Voce ii deschide Romanitei noi orizonturi si noi oportunitati. In 2019 este primul concurent de la Vocea Romaniei care scoate primul single. Cea mai frumoasa vara este primul single din cariera solo, scris si compus de Romanita, extras de pe albumul la care lucreaza in prezent si care urmeaza sa fie lansat curand. 
 
Proiectul pop-rock readuce pe piata muzicala romaneasca sound-uri diferite intr-un album care povesteste despre episoadele marcante pe care le intalnim in viata, primele iubiri, primele regrete, nunta, moarte, despartiri, furie si dezamagiri, sperante si noi inceputuri, toate piesele fiind inspirate din experienta personala a Romanitei, acestea fiind scrise in totalitate de ea si colaborand pe partea de orchestratie cu Mihai Ogasanu si Calin Grigoriu, Marian Enache, Andrei Stanescu, Mihnea Craciunescu, Calin Grajdan. 
A scos deja 3 single-uri in 2019.
Prima piesa, Cea mai frumoasa vara, in colaborare cu Mihai Ogasanu si Calin Grigoriu este piesa de debut pe piata romaneasca. Sound clasic pop-rock, piesa vorbeste despre lipsa curajului de a iubi si de a alege ceea ce vrei versus ceea ce trebuie. A doua piesa, Vise amare, cu influente de electric-pop aduce in prim plan un subiect mai sensibil, femeia de pe locul doi si cum se vad lucrurile de pe cealalta parte a baricadei. 
Ultimul single, lansat pe 21 noiembrie, Vreau acasa-n tara mea, este de aceasta data un cantec de dor...de tara. De data acesta strigatul de durere este al personajului colectiv, Diaspora. Greutatile imigrarii, frustrarile de a trai departe de casa si dorinta de intoarcere in Romania sunt puse in versuri de Romanita inca din 2016, moment in care Romanita traia deja la Paris experienta de a fi departe de casa si dorul de familie si a scris piesa inspirata de comunitatea de romani din Franta.