România se pregătește de scenariul 4 al epidemiei de COVID-19 !

Dupa cum bine stiti cu totii numarul persoanelor infectate la noi in tara a ajuns la aproape de 1500 , iar in cazul in care numarul va fi mai mare de 2.000 de persoane se va trece la scenariul 4 al epidemiei cu COVID-19.
 

Acest lucru a fost anuntat de Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, care a mai  declarat că pentru scenariul 4 al epidemiei de coronavirus este prevăzut ca persoanele infectate, care au rude în vârstă de peste 65 de ani, să rămână în carantină,   nu în izolare acasă, pentru a proteja aceasta categorie de varsta foarte vulnerabila in fata temutului virus.

Tot el a mentionat si faptul că în scenariul 4 testările vor fi extinse , implicand tot personalul medical, iar interventia celor 36 de spitale care sunt clasificate ca unităţi de suport, vor aduce un surplus de 8.000 de paturi, pe lângă cele 2.000-2.300 care sunt folosite în faza actuală pentru persoanele confirmate cu coronavirus.

Potrivit acestuia, aceste spitale-suport vor trebui să aducă pe lângă aportul de paturi şi pe cel de aparatură de terapie intensivă.

 Referitor la scenariul 4 de COVID-19 si președintele Societății Române de Microbiologie, domnul Alexandru Rafila a     declarat ca :

„Probabil luni sau marți vom trece la scenariul 4”.