România intră în lupta cu incendiile din Australia!

Ministerul Afacerilor Interne informează că răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia, după ce, la nivelul UE, a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. 

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat seara trecută un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Primarul Liviu Țâroiu- la sediul poliției! Beat la volan, a lovit o altă mașină

 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului  României, Ludovic Orban, solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene, care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia, se arată într-un comunicat trimis de autorităţile române.
"Președintele României a fost informat cu privire la resursele de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp", se arată în comunicat.


Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

 

Sursa: observator.tv