ROMÂNIA FIERBE! Incidente la protestele din Capitală

UPDATE 00:10

Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că 4 persoane au fost rănite în urma manifestațiilor din Piața Victoriei. Este vorba de doi jandarmi şi doi manifestanţi.

UPDATE 23:30

Un jandarm a fost rănit în Piața Victoriei. Bărbatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca, iar ministrul de Interne, Carmen Dan a anunţat măsuri extrem de dure împotriva celor care au declanşat haosul.

UPDATE 23:00

Jandarmii au fost atacați și au fost nevoiți să recurgă la folosirea echipamentului din dotare. Jandarmeria le cere protestatarilor să părăsească Piața Victoriei.

UPDATE 22:00

Ultrașii din galeriile de fotbal au mers la protest în Piața Victoriei, miercuri seara, și au aruncat cu petarde în jandarmi. Forțele de ordine nu au ripostat, însă au transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

”Facem un #apel către toți participanții la manifestațiile din spațiul public să continue să îşi exercite dreptul la liberă exprimare în mod paşnic şi civilizat.

UPDATE 20:40

Proteste sunt și în străinătate, în Anglia, Spania, Franța, Anglia, în orașele cu mulți români.

UPDATE 19:00

15.000 de oameni sunt în Piața Victoriei. Harghita: Peste 100 de persoane, români şi maghiari, au protestat la Miercurea Ciuc.Câteva zeci de persoane protestează în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu.

UPDATE 18:00

Aproximativ 5.000 de protestatari sunt adunați în fața guvernului.

UPDATE 17:40

Protestatarii au început să se strângă în toate marile orașe ale României: Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Oradea, Pitești.

UPDATE 17:30

Aproximativ 2.000 de oameni sunt în Piața Victoriei, iar numărul lor crește. Și la Iași s-au adunat aproximativ 200 de oameni.

Aproximativ 300 de oameni protestează, la această oră, 16.30, în fața sediului guvernului din Piața Victoriei. E vorba despre un protest ce a început azi-dimineață. Efective impresionante de forțe de oridne vor fi masate în zonă pentru că se așteaptă ca după ora 18.00 numărul protestatarilor să ajungă la câteva zeci de mii.