Un român aflat în Italia a murit de coronavirus

Român mort din cauza COVID- 19 în Italia

Ministerul de Externe a confirmat că un român a murit în Italia, din cauza coronavirusului. De asemenea, se pare că acesta suferea și de alte afecțiuni.

CITEȘTE ȘI ... România se pregătește să intre în scenariul 3!

Informarea MAE vine după ce în mass-media au apărut informații potrivit cărora două persoane ar fi murit în Italia în urma virusului.

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, se arată în comunicatul de presă transmis de MAE.

 

 

Reamintim că Italia a anunțat un bilanț în creștere al epidemiei de coronavirus. În numai 24 de ore, s-au înregistrat 250 de morți și 2.547 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, transmite Corriere Della Sera. Opt români aflați în Italia ca turiști sau pentru tratamente medicale au fost transportați cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.