ROCIU. S-a finalizat proiectul „Platforma de colectare şi managementul gunoiului de grajd”

Unul dintre proiectele din programul electoral al primarului Aurel Bălăşoiu de la Rociu este deja bifat. Domnia sa a anunţat săptămâna trecută faptul că proiectul „Platforma de colectare şi managementul gunoiului de grajd" în comuna Rociu, satele Şerbăneşti, Gliganu de Sus, Gliganu de Jos şi Rociu” finanţat de Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a fost finalizat. Paşii următori constau în recepția lucrării şi darea în folosinţă.

„Legea nu mai permite depozitarea gunoiului de grajd în gospodării. Cum localitatea noastră este în topul comunelor în care există crescători de animale, rezultă şi gunoi de grajd de la acestea, ceea ce înseamnă un impact major asupra mediului. Dacă aceste dejecţii se depozitează în gospodării, substanţele din ele se infiltrează în sol, ceea ce înseamnă efecte nocive pentru om şi animale. Acestea sunt argumentele care stau la baza obiectivului de investiţii.”, ne-a declarat primarul Aurel Bălăşoiu.

Pe lângă platforma unde se va depozita acest gunoi de grajd, administraţia Rociu va mai avea parte de 3 tractoare cu remorci, vidanjă, MIG de împrăștiere bălegar și încărcător frontal, cu care se va colecta din fiecare gospodărie gunoiul de grajd, gratis.