Robert Tudorache, învestit cu titlul de ambasador Smart City!

Președintele ALDE Pitești și secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, a primit titlul de ambasador  Smart City pentru activitatea și implicarea în dezvoltarea smart a comunităților din România și industriei Smart City, în cadrul Galei Smart City Industry Awards.

Ministerul Energiei este un partener stabil al proiectului Caravana Smart City, acest concept referindu-se la schimbări complexe (de infrastructură, instruire, mentalități, etc) necesare pentru creșterea calității vieții în regim de eficientizare a consumului de resurse. 

„Instituțiile comunității europene acordă o susținere  consecventă  dezvoltării localităților urbane și rurale în ”scenariul SMART”.
Soluțiile adoptate de către orașele inteligente de top (ex. Londra, Barcelona, Viena) apelează la inovațiile apărute în domeniul tehnologic și digital – dar nu numai – pentru a face față unor probleme cu care se confruntă aceste orașe metropole, cum sunt: aglomerarea,  deșeurile, poluarea, siguranța locuitorilor, traficul anevoios, etc”
, a declarat Robert Tudorache.