Robert Tudorache: „Autoritățile locale vor decide dacă vor extinderea rețelelor de gaze naturale în ... ”

Schimbarea Legii Energiei se află în discuțiile reprezentanților Ministerului Energiei, aceasta făcându-se din cauza blocajelor de natură administrativă și legală cu care se confruntă aleșii locali, în special. Președintele ALDE Pitești și secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, a declarat cu privire la acest subiect faptul că schimbările prevăd ca autoritățile locale să decidă pe cont propriu dacă vor extinderea rețelelor de gaze naturale în localitățile pe care le administrează prin alocarea de fonduri de la buget sau să acceseze bani europeni pentru astfel de proiecte.

Totodată, Robert Tudorache a specificat că nu Guvernul României sau Ministerul Energiei stabilește  prețul energiei electrice, ci ANRE, în conformitate cu prețul energiei electrice stabilit pe piața liberă. 

Ministerul Energiei este acționarul majoritar al companiilor de stat producătoare de energie electrică și toate companiile care au înregistrat profit au repartizat dividende statului român. Acești bani, colectați de la producătorii de energie electrică și gaze naturale se întorc în buzunarul statului roman, respectivi ai cetățenilor.