Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi

Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi, la cea de a IX-a sesiune a IRENA


Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a prezidat ședința de coordonare a statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul celei de a IX-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul este organizat în perioada 9-15 ianuarie, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Având în vedere că România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, înainte de începerea lucrărilor, Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor Uniunii Europene prezente. Practic, președintele ALDE Pitești, prin calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Energiei, este primul oficial argeșean care ocupă postura de președinte în cadrul unui unui eveniment internațional, statut conferit de mandatul pe care țara noastră îl are deține de la 1 ianuarie 2018.

Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) este o organizație multinațională independentă care promovează dezvoltarea și implementarea utilizării resurselor regenerabile la nivel mondial prin susținerea politicilor de promovare și a schimburilor de experiență și transfer tehnologic în domeniu.

IRENA funcționează ca un centru de excelență pentru tehnologia resurselor regenerabile oferind consultanță pentru dezvoltarea politicilor în domeniul resurselor regenerabile și ajutând țările membre să beneficieze de un transfer eficient de tehnologii și cunoștințe.

România este membru fondator al IRENA, agenție înființată în 2009.