Robert Glinţă şi Florin Călinescu s-au autoizolat în Argeş

Viaţa tuturor a fost dată complet peste cap de restricţiile impuse în contextul pandemiei noului coronavirus, inclusiv a sportivilor, care s-au trezit în imposibilitatea de a-şi mai continua antrenamentele în condiţii normale, stadioanele, terenurile de sport, bazinele, pistele fiind închise în această perioadă. La rândul lor, cu sălile de spectacole închise şi manifestările publice interzise, artiştii au intrat şi ei într-un „relaş” neprogramat. Două celebrităţi îşi petrec „carantina” zilele acestea lângă Piteşti: cel mai bun înotător român al momentului, Robert Glinţă, şi actorul Florin Călinescu.

 


 Glinţă „înoată” în living, la Valea Ursului 


În această vară, înotătorul argeşean Robert Glinţă ar fi trebuit să înoate pentru aurul olimpic la Tokyo. Pandemia însă a anulat cu un an Jocurile Olimpice şi, în plus, a pus lacătul pe bazine, astfel că înotătorii nu mai au unde să se antreneze. În aceste condiţii, Robert a venit acasă, la Valea Ursului, în comuna Bascov, acolo unde locuieşte familia sa, însă nu a abandonat pregătirea. Într-un interviu acordat Agerpres, sportivul a povestit cum continuă antrenamentele în condiţiile speciale impuse de noul coronavirus:

„Tatăl meu este şi cel care se ocupă cu pregătirea mea fizică, face parte din echipa mea. Şi e numai bine că am venit acasă, pentru că putem să facem în continuare exerciţii pe uscat pentru a-mi menţine condiţia fizică cât mai bine posibil. În fiecare zi lucrez pe un ergosimulator şi înot pe uscat, practic. Mă pun pe burtă pe o placă mobilă, în capăt este un simulator, cum sunt şi cele care simulează mişcarea pentru canotaj. Numai că eu am două cabluri de care trag individual şi pot să simulez toate stilurile, crawl (liber), spate, fluture şi aşa mai departe. Am aparatul în living, că e destul de mare, acolo mă antrenez. E important să-mi menţin cumva simţul apei, chiar dacă nu mai intru în apă. Aşa măcar în fiecare zi lucrez cu aparatul ăsta. Şi în fiecare zi intervine pregătirea fizică generală, cu 40 de minute de alergare, în afara locuinţei, dacă este cald afară, pentru că avem şansa să fie foarte aproape de o pădure şi e pustiu, suntem departe de orice contact uman. Şi mai fac pregătire fizică cu intervale cu intensitate foarte mare, flotări, extensii, diverse exerciţii” - povesteşte Robert, care recunoaşte însă  că nimic nu se compară cu un antrenament în apă.

 

În ciuda condiţiilor diferite de pregătire, obiectivul lui Robert pentru Olimpiada de la Tokyo rămâne medalia de aur. 

 


 La Băbana, Florin Călinescu creşte purcei şi bibilici


Tot în apropiere de Piteşti, dar de această dată la Băbana, s-a autoizolat şi actorul Florin Călinescu:

„Am o gopodărie cu purcei, rațe, bibilici, gâște. Am și o vulpe pe care nu am prins-o încă, din spatele casei. Eu de mai mulți ani de zile trăiesc în felul acesta și nu mi se pare că este ceva special. Nu am percepția unui apartament sau a unei garsoniere, stau pe pământ și ies mereu în curte”, a declarat Florin Călinescu într-o intervenție la emisiunea lui Cătălin Măruță. Actorul a detaliat pentru Click! cum arată ferma sa și în ce constă activitatea de zi cu zi în ipostaza de gospodar. „În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini-lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a povestit Florin Călinescu.

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta