Risc de inundații în Argeș! Ședință de urgență la MAI: „21.000 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt gata...

În urma inundațiilor de sâmbătă, o ședință de urgență a fost organizată la MAI. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că 1.000 de pompieri, jandarmi și politiști sunt gata să intervină în zonele afectate de ploile din weekend. 

Vremea a făcut prăpăd, sâmbătă, în mai multe zone din țară, inclusiv în județul Argeș. Cele mai afectate au fost tot regiunile lovite de furia apelor săptămâna trecută. Pompierii au intervenit aproape toată noaptea în Vaslui, Bacău și Argeș.

“Prioritar este să știm care e situația în zonele în care mai avem probleme de rezolvat, anume în județele Covasna și Bacău, dar și acolo unde există azi risc de inundații, ca Brașov, Buzău și Vrancea. Peste 21.000 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt pregătiți să intervină, având la dipoziție 7.489 de mijloace. Ieri am început manevre de forțe, în sensul trimiterii în zonele afectate. Dau un exemplu, în județul Teleorman au ajuns două motopompe de mare capacitate. Centrul de comandă de la minister rămâne activat”, a transmis Carmen Dan.

Reamintim că hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații, valabil până luni, ora 24:00, pentru bazine hidrografice din 13 județe: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov).

Totodată, duminică dimineață, meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi, valabil pentru aproape jumătate de țară, până marți seară, la ora 21:00.