Rezultat Exit Poll AVANGARDE, ora 21:00: PSD și PNL sunt aproape la egalitate

Conform exit poll-ul realizat de CURS Avangarde la comanda Antena 3, rezultatele calculate pentru ora 19 arată în acest fel:


CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD 30,5

PNL 29

USR PLUS 15,9

UDMR 5,7

AUR 5,2

PMP 5

PRo ROMÂNIA 5

PER 1,2

PPUSL 1,1

Altul 1,4

 


SENAT

PSD 30,6

PNL 29,1

USR-PLUS 16,4

UDMR 5,7

PRO ROMÂNIA 5

PMP 5

AUR 5,3

PER 1,1

PPUSL 1

Altul 0,8


Astfel, putem spune că PSD și PNL sunt aproape la egalitate.

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat după rezultatul exit poll-ului de la ora 21.00, că se consideră câștigător la aceste alegeri, atât moral, cât și la finalizarea numărării voturilor.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, nu sunt cuprinse alegerile din diaspora și care au votat după ora 19:00. PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban.

 

Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că Partidul Social Democrat are cel mai bun scor la alegerile parlamentare, chiar dacă aceste rezultatul nu sunt cele finale, așteptându-se și votul diasporei.

„PSD are un avantaj în exit poll, chiar dacă ponderăm votul din diaspora. Românii au arătat că e nevoie de o schimbare. Le mulțumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi. Le mulțumesc că au sancționat această batjocură la adresa României. E novoie de un guvern capabil, care are soluții. Le mulțumesc românilor că au mers la vot, că și-au învins teama.”, a spus președintele PSD, după încheierea votului.

 

În Argeș, 33,38 % dintre alegători și-au exprimat opțiunea de vot, adică 174.700 de argeșeni.