REVOLTĂTOR! GRAVIDĂ OBEZĂ ÎN TRAVALIU - REFUZATĂ ÎN 5 SPITALE PE MOTIV CĂ RUPE MASA DE OPERAȚIE

O tânără gravidă din Bârlad, în vârstă de 28 de ani, intrată în travaliu, a trecut prin momente de groază după ce nu mai puţin de 5 spitale au refuzat să o primească pe motiv că, din cauza greutății, nu o ține masa de operaţie și prezintă un risc imens la naștere.

Medicul obstretician de gardă din Bârlad a consultat-o și a descoperit că tânăra avea tensiune arterială mare, diabet, insuficiență renală acută, plus faptul că avea 42-43  săptămâni de sarcină, depășind termenul de naștere. Fătul era într-o suferință teribilă, așa că s-a pornit o luptă contracontrometru pentru a fi transferată să nască la un spital superior, cel bârlădean neavând competențe pentru așa un caz complex.

Având peste 170 de kilograme și 150 de cm înălțime, gravida a fost considerată un risc pentru cinci spitale superioare celui din Bârlad: Spitalul de Urgența Vaslui, două clinici universitare din Iași, spitalul județean Galați şi Spitalul Universitar București. 

"Am sunat la Iași la ambele clinici universitare – Cuza Vodă și Elena Doamna. Toate ne-au refuzat pe motiv că nu au  masă de operație care să țină 180-200 de kg. Am sunat, cu ajutorul DSP Iași și DSP București, la spitalul județean din Galați, nici acolo nu a fost primită, am sunat la Spitalul Universitar din București, nici acolo nu s-a aprobat", a declarat medicul bârlădean obstretician Magda Popescu.

Într-un final, s-a realizat transferul la Spitalul Pantelimon, unde a fost primită, ei având o masă de operație care suportă 480 de kilograme.

"Șapte ore de chin pentru mine și pentru femeia în travaliu, existând riscul să moară și ea și copilul! Cinste celor de la Spitalul Pantelimon! Au rezolvat cazul, s-a născut prin cezariană un copil de 3,9 kg. Mama este bine, atât cât poate să fie  de bine după chinurile prin care a trecut ca să nască", a conchis medicul bârlădean obstretician.

sursa: observator.tv