Revoltător! A adus şcoala într-un hal fără de hal şi acum vrea iar directoare!

Înscrierile la noul concurs pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli, rămase neocupate după examenul din toamnă, sunt pe ultima sută de metri. La vremuri noi, oameni... vechi - este însă sloganul sub care pare să se desfăşoare şi această sesiune de concurs, apartenenţa politică rămânând unul dintre principalele criterii (neoficiale, evident!) de selecţie, în vreme ce competenţa şi calităţile manageriale devin mai puţin importante când vine vorba de recompensarea celor ce au făcut campanie partidului care trebuie. Unul dintre posturile pentru care se dă concurs luna viitoare este cel de director al Şcolii Speciale de la Costeşti, adică unitatea de învăţământ unde în toamna anului trecut ploua prin tavan, iar clasele erau făcute praf din cauza proastei gestionări a lucrărilor de reabilitare. Ei bine, în ultimele zile, a apărut informaţia că directorul sub conducerea căruia s-a produs dezastrul de la Şcoala Specială Costeşti vrea să-şi bată în cuie pentru patru ani numirea la şefia unităţii de învăţământ, înscriindu-se la concurs.


Profesoara Mihaela Savu conducea Şcoala Specială „Sf. Stelian” şi în octombrie 2016, atunci când, la sesizarea mai multor părinţi revoltaţi din cauza condiţiilor în care sunt nevoiţi să înveţe copiii lor - toţi cu nevoi educaţionale speciale -, preşedintele Consiliului Judeţean descindea la unitatea de învăţământ din Costeşti. Ce a putut descoperi acolo depăşeşte orice imaginaţie: prin acoperişul clădirii, intrat în reparaţii, apa se scurgea şiroaie în sălile de clasă, tavanele fiind făcute praf, iar mobilierul şi restul dotărilor, în pericol să fie distruse. În ziua respectivă, Mihaela Savu tocmai susţinea examenul pe post, pe care l-a picat cu brio, profesoara invocând probleme la partea de testare... psihică: „Erau întrebări pentru a măsura capacitatea psihică şi eu nu eram deloc pregătită psihic. Am picat proba cu acele imagini. Acele variante le-am picat. Îmi pare rău că pe management am făcut aproape perfect” - declara Mihaela Savu pentru Ştirile ProTV, imediat după concurs. O fi fost perfect pe hârtie, pentru că la managementul practic a văzut un judeţ întreg cât de capabilă era directoarea de la Costeşti. La aprope nouă luni distanţă, Mihaela Savu pare să nu se lase cu una cu două şi - după cum se aude prin târg - ar vrea să îşi încerce încă o dată norocul şi să dea din nou examenul de director. Şi nici nu e de mirare că are asemenea aşteptări, după ce şi-a tocit tocurile tot anul trecut în campanie pe străzile oraşului, alături de echipa PSD Costeşti - după cum reiese din numeroasele postări de pe pagina sa de socializare. Pe lângă lipsa calităţilor manageriale, Mihaelei Savu i se mai reproşează şi faptul că, profitând de poziţia sa, şi-ar fi angajat propria mamă la Şcoala Specială Costeşti în timp ce era directorul unităţii de învăţământ.


Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de directori şi directori adjuncţi începe pe 17 iulie, când are loc proba scrisă, după care, până la sfârşitul aceleiaşi luni, vor fi susţinute probele de evaluare a CV-urilor şi interviurile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 2 august.

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta